Translate page

onsdag 19. mars 2014

Er det ikke snart Lørrdan?


Tiden kan være seig som tjære, særlig når du venter på noe superdupert som du gleder deg til. Jeg skal innrømme det er ikke så ekstremt nå om dagen, som da jeg var barn, den gangen da de siste ti minuttene før barne-TV begynte varte i tjue millioner år - og nesten dobbelt så lenge til.

Jeg har nesten sluttet å se på barne-TV, det må jeg innrømme. Men - uten sammenligning forøvrig - lørdag har jeg tenkt å få med meg to veldig interessante foredrag i regi av Norsk atferdsgruppe for selskapsdyr (NAS). NAS er en organisasjon å følge litt med på om du er interessert i dyras atferd, for det er atferds-aspektet av dyreholdet de interesserer seg mest for. Der kan du finne interessante kurs, du kan finne ut hvordan du blir sertifisert atferdskonsulent og du lærer en god del bare ved å lese pressemeldinger og henge på, så nettsidene deres er absolutt verdt en titt!

Ruth C. Newberry starter med en masse følelser 
Ruth vil gi en ramme for å kunne forstå hunders følelser. Hun skal beskrive hvordan hjernen produserer
Essa viser følelser - usikkerhet. Det var første
besøk hos hundemassør og ... Hjelp!
grunnleggende følelser og emosjonelle tilstander, hun vil også diskutere hvordan atferdsutrykk for følelser påvirkes av gener og det som skjer i valpenes liv både før fødsel og i tiden like etter fødselen. Hun vil også vise forandringen i følelseslivet med alder, og hva vi vet om utviklingen av kognitive følelser hos hunder. Utfordringene i å forutsi fremtidig emosjonell atferd hos hunder vil hun også påpeke, før hun til slutt åpner for diskusjon og spørsmål om fremtidens forskning på dette spennende emnet. (fritt oversatt fra NAS' nettside)


Etter henne og litt lønsj kommer Tobias Gustavsson - Stress och aktivitetssnivåer
Essa stakkars, hun er bare en Str borte fra Stressa.
Man hör ofta talas om att många hundproblem är stressrelaterade. Vad innebär det egentligen och stämmer det ens? Är stress och hög aktivitet samma sak? Finns det positiv stress? Under den här föreläsningen reder vi först ut begreppen och därefter går vi in på hur vi som hundförare kan arbeta med våra hundar för att förebygga stress och frustration. Vi diskuterar också hur man kan arbeta för att hitta optimala aktivitetsnivåer för varje verksamhet. Varje hundindivid har sitt eget sätt att hantera konflikter och stressande situationer. Under föredraget diskuterar vi hur man kan avgöra vilken hundtyp man har och hur man bör tänka i vardag och träning med respektive hund. Exempelvis har hundar har olika stort behov av rutiner och ritualer. För en del hundar innebär ritualerna trygghet medan de för andra mest blir stressorer. (klippet fra NAS' nettside)

Begge disse emnene er viktige når du har med dyr å gjøre, og begge forelesningene har jeg store forventninger til skal lære meg mye nytt.

Det må da snart bli lørdag?




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar