Translate page

onsdag 25. februar 2015

Lang rundering på Alsvik

Lørdag 21 februar var det fellestrening på Alsvik. Med vinterferieuke og A-prøver, var vi ikke så mange påmeldte - fem stykker. Vi endte alle opp med å kjøre meldingstrening eller rundering, og så gikk noen småspor eller felt i tillegg. Jeg hadde lyst til å rundere langt, så da det ble min tur, ba jeg om at det ble plassert ut tre figuranter, den siste på minst 600 meter, men ukjent for meg.

Mens jeg fikk gå i alt 932 meter på 30 minutter, løp Essa 3,5 kilometer.

Rødt er Essa, blått er hundefører.
Det interessante med å ha på GPS-peiler og studere kartet etterpå, er dekningsgraden, altså hvor godt hunden har dekket terrenget. Det er jeg som hundefører som er ansvarlig for at hunden faktisk dekker terrenget 50 meter ut på hver side av runderingens midtlinje, som denne gangen var en T-løype i sørlig lei. Som det viser, er det dårlig dekling på vestsiden helt til å begynne med, og uti fjerde til sjette slaget. Så kommer det dårlig dekning på østsiden niende til ellevte slaget. Deretter synes jeg vi får god dekning ganske mange slag.

Vi hadde svak vind fra sør-øst, 3,3 m/s, det var rundt 3 grader og av og til litt regn og svært skiftende vær, fra sol til sludd.

Da vi hadde passert firehundre meter, ble jeg veldig i tvil om siste figurant var passert, eller om hun faktisk lå så langt ut som jeg hadde bedt om. Da hun ikke var kjent nok i Alsvik til å si helt hvor hun var, fortsatte vi runderingen, og fant henne der hvor sporloggen er avsluttet på bildet. En lang og svært god økt, med arbeidsvillig hund og en hundefører som stadig lærer noe nytt.


Alsvik i februardrakt. Det var en ganske vakker dag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar